Violeta Sekuj, pjese e lavdishme e Teatrit “Migjeni” te Shkodres

0

 

 

VIOLETA SEKUJ padyshim eshte pjese e lavdishme e teatrit te Shkodres “Migjeni” me kontributin e saj ne artin skenik e mienjohur me shume nga publiku shkodrane nepermjet dramave ku ajo ka interpretuar me mjeshteri. Po tamam, kjo aktore i perket atij brezi ” te heshtur” per te cilen nuk flitet me, dhe nuk ka informacion.

 

Ajo ka “mbijetuar” deri ne ditet e sotme kur paraqitet ne dy-tre drama (role episodike) dhe ku publikut me te ri i kujtohet ajo me mire tek ” Gjaku i arberit” – “Ceshtja e Blertes”, “Zekthi” , ne filmin “Fundi i nje gjakmarrje” etj Por sigurisht rolet e saja dhe portreti i saje artistik nuk eshte kaq i kufizuar. Ajo ka role dhe interpretime te panumerta ne Teatrin “Migjeni” per te cilen fatkeqesisht informacioni mungon.

 

Violeta Sekuj dhe shume aktore te ketij profili duhet te mos lihen ne harrese por te kujtohen me rrespekt per kontributin dhe vepren e tyre ne artin shqiptar te skenes. Faqja jone e ka marre insiativen dhe do te mundohet qe shume emra ashtu si edhe kjo zonje e nderuar V.Sekuj te mos harrohen por te behen te ditur tek brezat e ardheshem.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here