Vasil Goda (1943)

0

 

 

Vasil Goda (1943). Aktor. Lindi ne Vlore, me 15 shkurt. Eshte nder aktoret themelues te teatrit “Petro Marko” te Vlores, ne vitin 1962. Mbaroi Institutin e Larte te Arteve* per aktor, ne vitin 1967. Ka realizuar mbi 90 role, duke qene nder aktoret kryesore te ketij teatri. Eshte protagonist qysh ne premieren e pare te teatrit te Vlores te drama Fundosja e Skuadres e Spahivogli*.

Ka spikatur per lojen e tij realiste ,me nje ze te plote ,i  parapelqyer per te jetesuar figura epike ,heroike ,duke gershetuar aty me maturi dhe sens artistik anet e madherishme me ato humane ,sikunder jane Hodoja te Lidhur si fisheke gjerdani ,Batoja te Jatagani ,Isa Boletini te Besa e trojeve etj.

 

Perpos rrafsheve epiko-romantike e dramatike ,aktrimi i tij, vecanerisht  kohet e fundit ,ka levizur edhe ne rrafshe te komikes duke fituar shprehesi te holla humoristike, ku ndihen qarte ,gjithashtu ,prerjet satirike te personazhit ,grotesku dhe sarkazma.

Nder rolet  e tjera te spikatura jane ato te realizuara ne pjeset ;Nje dashuri e tille (Vasllav Kral ),Per ata qe jane ne det ,Sezoni dimeror i kafe “Rivieres’’,Tri mendjet ne ankand (Profesori ),Rinoqeronti, Njeriu i bores, Terroristi i nje qyteti ,S.O.S.ne hotel ,Para semaforit ,Cece (Cecea ),Shpirti i ujkut (Aleksi).

 

Vasil Goda ka qene ,gjithashtu, recitues  i   poezise dhe i prozes shqipe ne shume koncerte te fjales artistike .

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here