Thoma Rrapi hapat e tij profesional i kaloi ne Teatrin Popullor

0

 

 

Thoma Rrapi lindi ne Mbrostar te Fierit dhe aktivitetin e tij te gjate artistik e zhvilloji ne qytetin e Beratit.Thoma Rrapi hapat e tij profesional i kaloi ne Teatrin Popullor si aktor prane ketij Tetari ne krah te shume aktoreve me emer te kohes si, Loro Kovaci, Kadri Roshi, Viktor Gjoka, Marika Kallamata etj. Pervec roleve te shumta ne teater si Jonuzin te drama ”Familja e Peshkatarit, ”Jahon tek ”Dy krisma ne Paris, ”,tek dramat ” Fundi i Sinoreve,” ” Sinjali i kuq,”Detyra”Motori”, ”Me fal Baba….”

 

Thoma Rrapin e kemi pare shume edhe ne filmat kinematografik si tek ”Skenderbeun”, Tomka dhe shoket e tij”, Deshmoret e Monumenteve, ”Kohe e larget” etj. Aftesia profesionale e tij eshte pare qarte ne disa qytete te vendin ku Partia e dergoi Thomain per nje zhvillim me te madh te artit ne baze..Keshtu emerohet Regjisor ne Kucove, Berat dhe nis punen duke vene ne skene shfaqje te shumta teatrale dhe duke percaktuar elementin e ri te kohes te rinjte e te rejat e talentuar qe aktivizoheshin ne fetivalet e shumta teatrale .

 

Vlen per te permendur qe aktoret Agim Shuke (nga Kucova) Lindita Janushi, Gezim Kame kane dale si rezultat i punes se tij regjisoriale. Familja dhe djali i tij Aleksander Rrapi qe vazhdon me sukses rrugen e aktrimit ne Greqi dhe tani ne Amerike, faqja jone kujton dhe respekton emrat e artit qe krijuan dhe ndertuan historine e Teatrit Shqiptar.

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here