Teatri profesionist “Skampa” dhe fotot e rralla

0

 

 

Nga Bardha Nergjoni

Në ditën e themelimit të teatrit Skampa në Elbasan një prej aktorëve të këtij teatri e ka një mesazh për të gjithë brezat e aktorëve që bënë historinë e këtij teatri. Eduard Cala bashkë me një album të pasur fotografish nga shumë pjesë të këtij teatri, thotë se ditë të tilla nuk duhet të kalojnë në heshtje.

“Sot është 55- vjetori i krijimit të teatrit profesionist të qytetit tonë. Nderim dhe respekt për të gjithë aktorët e teatrit, që me pasion e dashuri, me mund, sakrifica dhe përkushtim interpretuan në më shumë se 100 drama dhe komedi, të cilat u shfaqën jo vetëm në qytetin tonë por në mbarë Shqipërinë e jasht kufinjve të saj.

Sa keq që kalojnë në heshtje këto ngjarje kulturore duke hedhur mbi to pluhurin e harresës.

Populli i respekton dhe i do artistët e tij!…”

Në fotogaleri përcillen imazhe të shumë shfaqeve dhe aktorëve të mëdhenj të skenës shqiptare që kanë qenë pjesë e teatrit Skampa të Elbasanit./konica.al/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here