Skenaristi dhe regjisori Ilir Harxhi – (1960)

0

Ilir Harxhi është një regjisor dhe skenarist filmash shqiptar. Ilir Harxhi lindi në Tiranë më 18 qershor 1960 me kombësi shqiptare.

Edukimi: 1985 – 1992. Master në Inxhinieri Elektrike, Universiteti i Tiranës.

2004 – 2006. Akademia e Studiuar dhe Multimedia, Akademia Marubi, në degën e drejtimi i filmit dhe televizionit.

2012 – 2014. Master i Shkencave në Regjisim të Filmit dhe TV, Universiteti i Arteve, Tiranë

Ka realizuar këto filma si regjisor të filmit: 2006. 8 min. Filmi artistik. Skenaristi, Prodhuesi, Regjisori. 2006. Një fundjavë jashtë sezonit. 16 min. Filmi artistik. skenarist, Prodhuesi, Drejtori.

2008. Shkallët. 30 min. Filmi artistik. Me CNC (Qendra Kombëtare), Kinematografia,  financimi. Drejtori i Prodhuesit.

2012. Kafe e hidhur. 10 min. Filmi artistik. Skenaristi, Prodhuesi, Regjisori

2013. Dy herë. 35 min. Dokumentar. Skenaristi, Prodhuesi, Regjisori.

2014. Xhaxhai. 45 min. Filmi artistik. Prodhuesi, Drejtori.

2015. Diptik. 76 min. Filmi artistik. Prodhuesi, Drejtori.

2017. Tuneli. 84 min. Filmi artistik. Skenaristi, Prodhuesi, Regjisori. Riprodhimi me financimin e `CNC (Qendra e Kinematografisë Kombëtare).

2019. Bujar Kapexhiu. 38 min. Dokumentar. Skenaristi, Prodhuesi, Drejtor.

Çmimet: Filmi “Shkallët” është dhënë: Çmim special në festivalin e filmit në Montpellier, Francë 2008

Filmi më i mirë shqiptar, TIFF (Tirana Film Festival) Tiranë, 2008

Çmim  Special, Festival Aster Fest Maqedoni2008

Aktorja më e mirë femër drejtuese, Magarita Xhepa, Film Fest Kosove, 2011

Filmi “Xhaxhai” është dhënë: Çmim special, Film Fest Kosove ne 2014.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here