SHYQYRI ALUSHI – MIRSE ERDHE MOJ PRANVER

0

 

Shyqyri Alushi lindi në Shkoder me 10 Maj 1934. Këngëtar i shquar i ahengut dhe këngës popullore qytetare shkodrane në gjysmën e dytë të shek. XX. Shyqyriu rrjedh nga një familje me tradite në këngën popullore. Babai i tij Alushi, trashëgon pasionin për muzikën popullore.

Alushi ishte këngëtar dhe muzikant popullor në fyell dhe zumare. Realisht Shyqyriu bëhet këngëtar nëpër ambjentet muzikore të shtëpive dhe lagjeve të Shkodrës duke dëgjuar drejtpërsëdrejti ose nga pllakat e gramafonit mjeshtra të ahengut si Shuk Prifti, Sadik Spahija, Marku i Kranjanes, Sait Hoxha, Hasan Prezën etj.

SHYQYRI ALUSHI – MIRSE ERDHE MOJ PRANVER

Aktoret Shqiptare

Δημοσιεύτηκε από Aktoret Shqiptare στις Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here