Shtëpia e filmave, banesa e Qirinxhinjve në Korçë ku xhirohej ‘Përballimi’ dhe ‘Karnavalet…

0

 

 

Korça është qyteti ku janë hedhur gjurmë të pashlyshme celulodi në kinematografinë shqiptare. Në hyrje të pazarit, për ata që e venë re, ka një tabelë në një tip foltoreje, ku renditen filmat shqiptarë që janë xhiruar apo kanë patur subjektet e tyre nga ky vend historik i Korçës.

 

Për gjithkënd që në kujtesë filmin ‘Përballimi’ skena ku aktorët Kadri Rroshi dhe Jani Riza shesin drithë në ambjentet e pazarit dhe ndeshen me sekretarin e parë Martin Krekal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here