Shqiperise i duhet nje teater modern…Nga Andrea Pepi

0

 

 

Sot mesova mendimin e dramaturgut te shquar , Fadil Kraja per godinen e teatrit Kombetar .Bashkohm me te .Shqiperise i duhet nje teater modern .Godina e sotme eshte nje godine e ndertuar per te shfaqur filma dhe jo teater .I mungon akustika qe eshte nje nga prioritetet e teatrit .Godina eshte e ndertuar per nje perjudhe kohe te shkurter dhe nuk siguron sigurine e nevojshme publike.

Teatrit sot i mungojne regjisoret te cilet do te jene fytyra e vertete e teatrit .Si eshte mesuesi ashtu do te jene edhe nxenesit .Por regjisore te pregatitur nga Akademia e arteve dhe jo nga deshirat e drejtoreve te teatrit te cilet i vendosin sikur te jene vula e Akademise se arteve .Titulli regjisor fitohet dhe nuk dhurohet !Kam parasysh regjisoret e mi te cilet titujt i kishin fituar ne akademite e arteve si ne Moske ashtu dhe ne Buda Pest . Te falenderoj mjeshter i madh i penes ,Fadil Kraja .

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here