SHPRESA BERDELLIMA – FILMOGRAFIA DHE ROLET E SAJ

0

 

 

Shpresa Bërdëllima është padyshim një nga emrat e aktoreve tona më të vlerësuara të teatrit dhe kinemasë shqiptare. Duke pasur një karrierë të suksesshme ndër vite, aktorja e nderuar është vlerësuar si nga kritika ashtu edhe nga publiku i gjere shqiptar prej te cilit ajo ka ditur te fitoje zemrat e tyre, jo vetem nga aftesia aktoriale por edhe nga natyra e saj spontane dhe me një elegancë të pashoqë.

 

“Gunat përmbi tela” – (1977)…Nusja e Belulit

 

“Vajzat me kordele të kuqe” – (1978)…Maria Gajtani

 

“Përtej mureve të gurta” – (1979)…Asimeja

 

“Era e ngrohtë e thellësive” – (1982)…Vali

 

“Të shoh në sy” – (1985)…Gruaja e shokut Mina

 

“Kur hapen dyert e jetës” – (1986)…Liza

 

“Kur ndahesh nga shokët” – (1986)…Zana

 

“Një vit i gjatë” – (1987)…Afërdita

 

“Flutura në kabinën time” – (1988)…Keti

 

“Hetimi vazhdon” – (1988)…Liliana Tina

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here