Profil i aktorit Mario Ashiku

0

 

 

Mario Ashiku ka lindur në 29 korrik të vitit 1939 në Shkodër. Pas diplomimit në Shkollën e Lartë për Aktor “Aleksandër Moisiu” (sot Akademia e Arteve) fillon punën si aktor në Teatrin Popullor (sot Teatri Kombëtar). Në kinematografi roli i tij i parë do të jetë ai Arbenit në filmin “Furtuna” në vitin 1959. Mario Ashiku ka interpretuar në më se 13 filma artistikë dhe televizivë.

 

“Furtuna” – (1959)…Arbeni

 

 

“Debatik” – (1961)…Astriti

 

 

“Toka jonë” – (1964) …. Leka

 

 

“Komisari i Dritës” – (1966) …. Ndre Gjetani

 

 

“Skëterrë 43” – (1980)…Pariani

 

 

“Agimet e stines se madhe” – (1981)…Avokat Maluka

 

 

“Nëntori i dytë” – (1982)…Shpend Dragobia

 

 

“Gracka” – (1983)…Veseli

 

 

“Tre njerëz me guna” – (1985)…Komandanti gjerman

 

 

“Të paftuarit” – (1985)…Princi

 

 

“Asgjë nuk harrohet” – (1985)…Profesor Kallmi

 

 

“Bardhesi” – (1986)…Xhezairi

 

 

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here