PROFIL I AKTORIT KORÇAR JANI RIZA

0

 

 

Jani Riza aktor shqiptar. Ai ka lindur në Korçe, në 17 Janar të vitit 1941 dhe ka përfunduar Akademinë e Arteve në degën Drame. Menjëherë pas përfundimit të studimeve ka filluar punë si aktor pranë Teatrit “Andon Zako Cajupi”, në Korçe, ku ka punuar deri në ditën e fundit të jetës së tij, 24 Tetor 1988. Jani Riza ka qenë një ndër aktoret më të talentuar të brezit të tij dhe ka luajtuar një sere rolesh dramatike në teatrin “A. Z. Cajupi”, në Korçe.

Shumë i njohur është si aktor filmash, dike filluar që me pjesëmarrjen në një prej filmave të parë shqiptare “Vitet e para”, e filmat në vijim të kësaj faqeje. Veç këtyre, një mbrese të pashlyeshme tek spektatoret ka lënë roli i Bunac Salit tek filmi televiziv “Agimet e stinës se madhe”. Se fundmi Lidhje e Shkrimtareve dhe Artisteve të Korcës ka akorduar një çmim me emrin Jani Riza.

 

 

“Vitet e para” – (1965)…Dalip Kamberi

 

 

“I teti ne brox” – (1970)….Guri Çobani

 

 

“Montatorja” – (1970)…Saldatori

 

 

“Mengjese lufte ” – (1971)…Gjermani

 

 

“Yjet e neteve te gjata” – (1973)…Antonio

 

 

“Perballimi” – (1976)…Xhezua

 

 

“Gunat permbi tela” – (1977)…Xha Selua

 

 

“Streha e re” – (1977)….Shabani

 

 

“Ata ishin kater” – (1977)…Mete Jazo

 

 

“I treti” – (1978)…Dalip mullexhiu

 

 

“Thesari” – (1981)…Kiçua

 

 

“Agimet e stines se madhe” – (1981)…Bunac Saliu

 

 

“Asgje nuk haroet” – (1985)…Lame Kurizi

 

 

“Rrethimi i vogel” – (1986)…Besua

 

 

“Tri dite nga nje jete” – (1986)…Isak Shpuza

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here