PORTRET AKTORI, INTERVISTE ME AKTORIN DHE REGJISORIN XHEVDET FERI

0

 

Xhevdet Feri (1960-2020). Aktor. Lindi ne Durres, me 26 nentor. Pas mbarimit te Institutit te Larte te Arteve*, dega e drames, me 1982, punoi si pedagog i mjeshterise se aktorit po aty, me pas u be dekan i Fakultetit te Artit Skenik* ne Akademine e Arteve*.

 

Ne vitet e 1995-1999, ishte drejtor i Qendres Kombetare te Kinematografise dhe serish e mori kete detyre ne vitin 2006. Ne vitet 1999-2001, ishte drejtori i Teatrit Kombetar*. Ka qene deputet i Partise Demokratike ne Kuvendin Popullor 1996-1998.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here