“Po ku ka si ti, o Shqipëria ime”

0

 

 

Një nga dy këngët që fitoi çmimin e dytë në festivalin e 19-të të Këngës në RTSH. Kjo këngën erdhi në dhjetor të vitit 1980 përmes zëri të mrekullueshëm të Vaçe Zelës, shkruan KultPlus.

E i fortë po shndrit ai diell dhe burimi këngës lugjeve i përcjell.
E i fortë po ngroh ky diell edhe trimat nëpër mend mi sjell, mi përkëdhel. Nga ky diell i kohës sime shndrisin shekujt në agime dhe naganti i shqiptarit zjarr flakëron!

Po ku ka si ti, o Shqipëria ime, Moj fisnikja përmbi gur. Rrjedh në këngë e ligjërime,
ballëlarta me flamur!

E i fortë po bien ai terr dhe lahuta tingujt mi çon larg, i përcjell.
E i forte po bjen ai terr, partizanët nëpër mend mi sjell, po mi sjell.

Nga ky zë i tokës sime flasin shekujt me gjëmime, edhe krisma e shqiptarit rrjedh
brez më brez.

Po ku ka si ti, o Shqipëria ime, Moj fisnikja përmbi gur.
Rrjedh në këngë e ligjërime, ballëlarta me flamur!

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here