Pershkrimi, bashkepunetore dhe aktoret e filmit “DEBATIK”

0

 

 

Debatik

Përshkrimi: 1942. Tre vjet mbas pushtimit fashist, fëmijët krijojnë organizatën e fëmijëve anti fashistë që e quajtën Debatik. Coli, një djalë i varfër jetim pranohet në Debatik. Ai arrin të lajmërojë mësuesin komunist që është në kurth dhe vritet në një moment tensioni. Xha Demiri e gjen të vdekur dhe e merr në karrocë.

Operator: Dhimiter Anagnosti, Viktor Gjika

Bashkëpunëtorë: Gëzim Erebara, Grigor Ikonomi, Ksenofon Dilo, Vitori Celi, Koco Tollko, Ismail Balla, Vasil Lalo, Muharrem Fejzo, Llazar Kenuti, Llukan Bushi, Shyqyri Behri, Azis Karalliu, Marika Vila, Androniqi Vangjeli, Agim Verzivolli, Arif Matjani, Rifat Teqja, Todi Bozo

Aktorë: Dhimiter Pecani (Agimi); Pellumb Dervishi (Genci); Shpetim Zani (Coli); Gjeraqina Osmanlli (Merushja); Roland Trebicka (Kosta); Skender Plasari (Skenderi); Mario Ashiku (Astriti); Luigjina Leka (Shpresa); Lazer Vlashi (kuestori); Seit Boshnjaku (Toger Franko); Gjon Karma (Jorgo); Sulejman Pitarka (mesuesi); Sander Prosi (drejtor i shkolles); Besim Levonja (xha Lymi); Ndrek Shkjezi (tregetari); Qenan Toro (provokatori); Tonin Konci (kapter Bruno); Dhionis Koci, Ilia Shyti, Violeta Manushi, Mihal Stefa, Liza Vorfi, Dario Llukaci, Zejnulla Hatibi, Llazar Morcka, Zihni Bega, Muharrem Fejzo, Drita Kallamata, Ndre Gjetani, Myzejen Luari

Vlerësime: Filmi më i mirë në retrospektivën e filmit shqiptar në Festivalin e XV të Giffonit, Salerno, Itali 1985. U nderua me pllakë të veçantë të dhënë nga “Rotari Club” Salerno.

Regjia: Hysen Hakani
Skenari: Selman Vaqari, Niko Koleka, Hysen Hakani, Gëzim Erebara
Muzika: Tish Daija
Producent: Kinostudio “Shqipëria e Re”
Viti: 1961
Kohëzgjatja: 69 min

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here