Pas premierës së komedisë ” Çifti i lumtur”

0

 

 

Pas premierës së komedisë ” Çifti i lumtur”; Autor: Bik Pepa; Regjia: Serafin Fanko;  Skenograf: Bep Shiroka; Premiera: 14.12.1974.

Në foto: ( ulur) Ndrek Prela, Ymer Bala, Vitore Nino, Edmond Mëhilli. (Në këmbë) Violeta Sekuj, Tinka Kurti, Bep Shiroka, Marije Qyrsaqi, Nefail Piraniqi, Ana Gjini, Ramiz Rama, Lec Bushati, Pistol Soja.

 

Po ne kete vit filluan edhe xhirimit e filmit me te njejtin titull. Realizuar ne bashkepunim me teatrin “Migjeni” – Shkoder. Ndihmuan punonjesit e Uzines se Telave te Bakrit – Shkoder. Xhiruar sipas komedise me te njejtin titull te Bik Pepes. DSH: 27 tetor 1975 – Shkoder. Tinka Kurti per rolin e nenes dhe Bep Shiroka per rolin e fanatikut u nderuan me cmim te vecante ne Festivalin I te Filmit Shqiptar.

 

Dy te rinj punojne bashke me pultin e komandimit te nje hidrocentrali te madh. Ne pune e siper ata jane njohur dhe jane dashuruar. Babai dhe familja e vajzes e miratojne vendimin e dy te rinjve, ndersa babai i djalit, ndonese i rrethuar nga nje mjedis i shendoshe familjar e shoqeror, mundohet te maskoje koncepet fetare.

Ne ndeshje me djalin, gruan, babane e vajzes dhe hallen krijohen situate komike. Ne qeshim me keto koncepte anakronike dhe veme ne loje ata qe jane bartes te tyre. Filmi pershkohet nga nje atmosfere e gezuar dhe optimiste.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here