Ndahet nga jeta jeta aktori Ahmet Qirezi

0

 

 

Eshte ndare sot nga jeta  ne moshen 88 vjecare Ahmet Qirezi, aktor, gazetar, kritik i filmit e teatrit dhe dramaturg. Ahmet Qirezi i takon gjenerates se pare te aktoreve te Teatrit popullor krahinor (1954), tash teatrit kombetar te Kosoves.

 

Pervec roleve te shumta, ai njihet edhe si autori i dramave te njohura, ERVEHEJA, GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU, ÇIPÇIJTE, VRASJA E ERRET, NGJYRAT E JETES, te shkruara gjate viteve te gjashtedhjeta kur ishte aktor i TPK.. Si gazetar i kultures ne Radio Prishtine (1970), ai u mor me kritike te filmit dhe te teatrit, Ishte themelues i shoqates se kritikeve te filmit te Kosoves dhe anetar i kryesise se kritikeve te filmit te Jugosllavise.

 

U diferencua ideopolitikisht ne vitin 1981 dhe u nga emisionet e tij per film dhe teater, per tu transferuar ne programet mbi letersine, ne te cilat me zell promovoi shkrimtaret e shquar shqiptar, duke perfshire edhe ata qe nga regjimi i atehershem konsideroheshin te papershtatshem politikisht.

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here