Myfarete Laze – Pragu i Vegjëlisë

0

 

 

Nje nga tre kenget qe fitoi çmimin e trete ne festivalin e 22 te kenges ne RTSH. Muzika: Flamur Shehu, Teksti: Zhuliana Jorganxhi, dhjetor 1983.

Erdha prapë te ky prag i dashur
Ku gjithcka me zë të ngrohtë më thotë
Mirësevjen
Dhe cdo zemër portat m’i mban hapur
Vendlindje që në krahë më ke mbajtur
Mua birin tënd me mall me pret dhe më përcjell

Tek ty njoha unë nënë e babë
Ma dëgjove ti të parën fjalë
Dhe hapin që hedh, kudo në atdhé
Ti e ndoqe veç me sytë e nënës
Lule bëje biro këtë dhé

(Refreni)

Të madhen dashuri që nënat na mëkojnë
Ja falim Shqipërisë
Ndaj zemër e saj gufon

Se qumështi që pikoi e u bë dritë
Të madhen dashuri që nënat na mëkojnë
Ja falim ne shqiperise

Ne bijtë e saj jo kurrë s’e harrojmë
Atë prag të parë,pragun e vegjëlisë
Ne bijtë e saj jo kurrë s’e harrojmë
Atë prag të parë,pragun e vegjëlisë

 

Erdha prapë te ky prag i dashur
Ku gjithcka me zë të ngrohtë më thotë
Mirësevjen

Dhe cdo zemër portat m’i mban hapur
Vendlindje që në krahë më ke mbajtur
Mua birin tënd me mall me pret dhe më përcjell

Tek ty njoha unë nënë e babë
Ma dëgjove ti të parën fjalë
Dhe hapin që hedh, kudo në atdhé
Ti e ndoqe veç me sytë e nënës
Lule bëje biro këtë dhé

(Refreni)

Të madhen dashuri që nënat na mëkojnë
Ja falim Shqipërisë
Ndaj zemër e saj gufon
Se qumështi që pikoi e u bë dritë

Të madhen dashuri që nënat na mëkojnë
Ja falim ne shqiperise
Ne bijtë e saj jo kurrë s’e harrojmë
Atë prag të parë,pragun e vegjëlisë
Ne bijtë e saj jo kurrë s’e harrojmë
Atë prag të parë,pragun e vegjëlisë

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here