Mos guxoni! I hoqën gërmat Teatrit Kombëtar, por nuk mund ti heqin dot emrin.

0

 

 

Nga Naun Shundi

 

I hoqën gërmat Teatrit Kombëtar, por nuk mund ti heqin dot emrin. I hoqën gërmat Teatrit Kombëtar, por ai është aty, më famën dhe lavdinë që nuk mund t,ja rrëzojnë disa gërma të shkulura pabesisht, natën. Vutë dorë mbi gërmat.

 

Mos guxoni të vini dorë mbi ndërtesën që është ndërtesë e shenjtë për shumë breza. Do t,ju mallkojnë nëqoftëse TENTONI ta prishni. Cdo dorë e ngritur mbi ndërtesën e Teatrit Kombëtar është një dorë gjakatare, e pashpirtë, E PABESË dhe e pangopur.

Më kujtohet shprehja komuniste : “ Mbi gërmadhat e Shqipërisë së vjetër, do të ndërtojmë Shqipërinë e re.” Ata që pretenduan “Shqipërinë e re” do të ishin lumturuar me këtë “Shqipëri të re” që po gëzojmë sot.

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here