Moj Europe mi hiq kufinjtë: Nga Bruna Gjoni Përvathi

0

Edhe detin e përgjakën sërish

Ua mbytën ëndrrat në fund te tij..

Bregun ..me lot femijesh e mbushen pa dhimje..

Mbi trupa te njomë ,në ketë ditë gri

Dhe varkëzës së drunjtë,ju keputen velat

Mes klithjesh ,mes lutjesh ,mes trupash te pajetë..

U’a vrane gezimin e dites..pa pike meshire

Nuk i lanê ta puthnin ….,kêtë pranverë…??

Ku dreqin shkon kjo bote e ndyre..?

Kur mbi shkembinjê perplasen shpresat…

Nê cilin qiell jane fshehur Zotat??

Qe dorê nuk ngrenê mbi keto “krijesa”

Dhe ti Europê kaq dorê shtrenguar…

Pse fle dhe zgjohesh …kaq e pashpirt??

Deri kur do të qeshesh mbi trupa te pajete..??

Deri kur do te lutemi …. Na i hiq kufinjt…!!( nga Bruna Gjoni Pervathi)

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here