Margarita Xhepa ne filmin shqiptar

0

 

 

Margarita Xhepa (1934). Aktore. Lindi ne Lushnje, me 2 prill. Eshte e ema e aktorit Ndricim Xhepa* dhe e shoqja e autorit Xhavit Xhepa*. Ne vitin 1949 u aktivizua fillmisht ne Estraden e Shtetit* dhe me pas si artiste probiste ne Teatrin Popullor*.

 

“Vitet e para” – (1965)…Zyraka

 

 

“Gjurma” – (1970)…Gruaja e Dr. Artanit

 

 

“Dimri i fundit” – (1976)…Shanua

 

 

“Toke e pergjakur” – (1976)…Sanda

 

 

“Pylli i lirise” – (1976)…Katerina Zeka

 

 

 “Dollia e dasmes sime” – (1978)…Nena e nuses

 

 

“Gjeneral gramafoni” – (1978)…Gruaja e prefektit

 

 

“Koncert ne vitin 1936” – (1978)…Eleni Jankollari

 

 

“I treti” – (1978)…Xhevoja, gruaja e Qazim Belulit

 

 

“Me hapin e shokeve” – (1979)…Nena e Gonit

 

 

 “Dita e pare e emerimit” – (1981)…Drita

 

 

“Shoket” – (1982)…Nena e Gencit

 

 

                                “Apasionata” – (1983)…Nena e Arturit

 

 

                             “Dora e ngrohte” – (1983)…Nena e Besimit

 

 

 “Militanti” – (1984)…Nena e Visarit

 

 

 “Guret e shtepise sime” – (1985)…Lilo Mertirja

 

 

                             “Gabimi” – (1986)…Mesuesja e Martinit

 

 

“Fillimi i veshtire” – (1986)…Mjekja

 

 

“Rrethi i kujteses” – (1987)…Tefta

 

 

“Misioni pertej detit” – (1988)…Krisulla

 

 

                       “Pranvera s’erdhi vetem” – (1988)…Nena e Irenes

 

 

 “Vitet e pritjes” – (1990)…Nena

 

 

“Nje djale dhe nje vajze” – (1990)…Kristina

 

 

“E diela e fundit” – (1993)…

 

 

 “I dashur armik” – (2004)…Nenemadhja

 

 

“Ne dhe Lenini” – (2009)…Elisabeta

 

 

 

 

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here