Komedia e mrekullueshme Fan Fan Tulipan me Gérard Philipe dhe Gina Lollobrigida!

0

 

 

 

Fanfan la Tulipe është një film aventurë francez i zhanrit komedi, viti 1952 i drejtuar nga Christian-Jaqu. Filmin e luajti Gérard Philipe dhe Gina Lollobrigida. Filmi u ribë në vitin 2003 me Penelope Cruz në rolin e Lollobrigidës.

 

Filmi është vendosur në Francë gjatë shtatë viteve të luftës. Fanfan (Gérard Philipe) është një djalë simpatik dhe tërheqës i cili po përpiqet të shpëtojë nga një martesë e detyruar. Në këtë pikë të prekshme në jetën e tij, ai është afruar nga vajza e një oficeri të rekrutimit, Adeline (i luajtur nga Gina Lollobrigida), e cili i thotë atij se nëse bashkohet me ushtrinë, ai do të gjejë famë, pasuri dhe do të martohet me vajzën e mbretit .

 

Rrjedhimisht, ai bashkohet me ushtrinë, vetëm për të zbuluar se ajo e bëri të gjithë gjë në mënyrë që babai i saj të marrë një bonus rekrutimi. Sidoqoftë, i inkurajuar nga një sërë rrethanash të pafavorshme, ai e pranon parashikimin e saj si fatin e tij.

 

Një seri ngjarjesh ndodh që tregon përparësi të madhe në atletizmin e tij dhe aftësinë e udhëheqjes. Ndërsa ngjarjet rrjedhin, ai është i vetëdijshëm për një tërheqje në zhvillim mes tij dhe Adeline, e cila megjithatë bie në kundërshtim me “destinacionin” e tij të perceptuar të martohet me vajzën e mbretit.

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here