KOLONA ZANORE E FILMIT “DIMRI I FUNDIT” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

“DIMRI I FUNDIT”, P; Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 197 S; Nexhat Tafa; R; Ibrahim Muca, Kristaq Mitro; O; Ilia Terpini ; Pi; Shyqyri Sako; M; Aleksander Lalo; Z; Vangjel Leka; RM; Krisanthi Kotmilo; D; Arif Matjani; Di; Ferdinand Deda.

A; Liza Laska (Mara); Margarita Xhepa ( Shano); Dhimitra Plasrari (Lulja); Raimonda Bulku (Pranvera); Agim Qirjaqi (komandanti gjerman); Guliem Radoja (oficer gjerman);
Skenari eshte shkruar sipas tregimit “Grate e fshatit tim” te Anastas Kondos. Filmi u realizua me ndimen e koperativisteve te fshatit Dardhe te rrethit te Korces .

Skenari fitoi cmimin e dyte ne Konkursin Kombetar te Dramaturgjise me 1976. Regjizoret Ibraim Muca dhe Kristaq Mitro u nderuan me cmime te vecanta dhe medalje per debutin regjizorial ne Festivalin II te Filmit Shqiptar me 1977 . Me medalje per interpretim u nderuan edhe aktoret Liza Laska, Margarita Xhepa,dhe Rajmonda Bulku. Medaljon per koponentet mori kinooperatori Ilia Terpini .

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here