Esat Teliti, regjisor filmi, skenarist (1950)

    Esat Teliti (1950). Regjisor filmi ,skenarist. Lindi ne Kavaje, me 27 dhjetor. Kreu studimet e larta per aktor ne Institutin e Larte te Arteve,1972,...

Aktorja Mimika Luca (1937)

    Mimika Luca (1937). Aktore. Lindi ne Gjirokaster, me 24 dhjetor. Fillimisht ishte kercimtare (1951-62), pastsj filloi pune si aktore ne Teatrin  Popullor *deri me...

Gjergji Lala (1947)

    Gjergji Lala ka lindur në 6 dhjetor 1947 është një aktor dhe regjisor i njohur shqiptar. Ka luajtur shumë role në teatër dhe kinematografi....

Petrit Malaj (1961)

    Petrit Malaj (1961). Aktor, pedagog. Lindi  ne Vlore, me 12 nentor. Mbaroi Institutin e Larte te  Arteve per aktor, me 1983. Punoi si pedagog...

Natasha Sela (1952)

    Natasha Sela aktore që kryesisht ka luajtur ne role komike. Ka lindur me 2 dhjetor 1952. Ka qene pjesë e teatrit “Bylis” në Fier...

Aktori i Teatrit te Gjirokastres Thoma Pesha (1938-2014)

    Thoma Pesha (1938-2014). Lindi me 5 shtator 1938 ne fshatin Labove e Madhe ( e Zhapes ). Shkollen fillore e mbaroi ne vendlindje, kurse...