Zyliha Miloti (1946)

    Zyliha Miloti (1946). Aktore. Lindi ne Shkoder, me 11janar. Mbaroi liceun artistik’’Jordan Misja ‘’*, me 1965 per aktore dhe nga viti 1967 e ne...

Robert Ndrenika (1942)

    Robert Ndrenika (1942). Aktor. Lindi me 10 janar ne Tirane ne kryeqytetin e Shqiperise. Familja e tij eshte nga fshati Vuno i Himares. Pasi...

Perika Gjezi (1949-2010)

    Perika Gjezi (1949-2010) ka lindur në qytetin e Korçës. Aktivizohet që në moshë shumë të re në trupën e teatrit amator të gjimnazit “Fauat...

Kadri Roshi (1924-2007)

    Kadri Roshi (1924-2007).Aktor i shquar. Lindi ne qytetin e Ballshit ,me 4 janar.Qysh dy vjec mbeti jetim nga e ema, kurse 12 vjec nga i...

Aktorja korçare Mirjana Deti (1952)

    Mirjana Deti (1952). Aktore. Lindi ne Korce ,me 7 janar .Kreu Institutin e Larte te Artteve *, dega  e drames me  1973, duke mbrojtur...

Nikolla, Panajoti (1915-1957)

    Nikolla, Panajoti (1915-1957). Aktor. Lindi  ne Fier me 1 janar. Pas punesh te renda e te rendomta ne moshe ende te njome, u vendos...

Qenan, Toro (1925-1989)

    Qenan, Toro (1925-1989). Aktor .Lindi ne Tirane ,me 30 dhjetor .Punoi si financier  ne banke per disa vjet, por pasioni per aktrimin e coi...

Aktori korçar Vani Trako (1923-2009)

    Vani Trako (1923-2009). Ishte dita 7 janar i vitit 1923 dhe në fshatin Boboshticë të rrethit të Korçës do të vinte ne jete Vani...

Aktori Petraq Xhillari (1943-2014)

    Petraq Xhillari (1943-2014). Aktor. Lindi ne Permet, me 11 qershor. Mbaroi shkollen e larte per aktore “Aleksander Moisiu”*, me 1965. Me 1971 filloi pune...

Aktori i humorit Veli Rada (1943-2014)

    Veli Rada (1943-2014). Aktor. Lindi ne Tirane, me 23 shkurt. U aktivizua fillimisht ne Levizjen Amatore Teatrore te qytetit. Aftesite e shprehura aktoriale ne...