Besa Imami (1928-2014)

    Besa Imami (1928-2014). Aktore e teatrit. Lindi ne Gjakove te Kosoves, me 8 gusht. Eshte nga te paktat aktore femra e aktiizuar ne Teatrin...

Eglantina Kume (1950)

    Eglantina lindi në Durrës më 21 janar të vitit 1950. Ka interpretuar në disa filma si, "Duel i heshtur" (1967), "Ngadhënjim mbi vdekjen" (1967),...

Artisti i Merituar Ndricim Xhepa (1957)

    Ndricim Xhepa (1957). Aktor. Lindi ne Tirane, me 21 janar. Eshte dajli i “Artistes se Popullit” Margarita Xhepa*. Pas mbarimit te studimeve per aktor...

Ndreke Luca (1927-1993)

    Ndreke Luca (1927-1993). Aktor, dramaturg. Lindi ne Dukagjin, me 3 shtator. Pasi punoi disa kohe si ushtarak ne aviacion, qysh nga viti 1950 e...

Ndahet nga jeta artisti i njohur Rexhep Çeliku

  Ikona e valles shqiptare e humbi betejën me sëmundjen e rëndë. Disa ditë më parë ai bashkë me solisten e parë të Asamblit, Liliana...

Merita Dabulla (1957)

    Merita Dabulla ka lindur në 18 Janar 1957 në qytetin e Tiranës. Në vitin 1975 përfundon Liceun Artistik “Jordan Misja” për balet dhe emërohet...

Ligoraq Riza (1951)

    Ligoraq Riza (1951). Lindi ne fshatin Bulgarec te Korçes, me 18 janar. Eshte diplomuar si aktor ne Institutin e Larte te Arteve*, 1973. Deri...

Aktorja pogradecare Zagorka Shuke (Kanefçe) (1914-2000)

    Zagorka Shuke (Kanefçe) ka lindur ne qytetin e Ohrit Maqedoni ne 14 korrik 1914 dhe eshte ndare nga jeta ne 17 janar te vitit...

Vasil Dilo (1956)

    Vasil Dilo ka lindur me 13 janar 1956 ne Gjirokaster. Ka mbaruar institutin e larte te Arteve ne vitin 1977 ne degen Drame.Ka punuar...

Zehrudin Dokle (1952)

    Zehrudin Dokle (1952). Aktor, kritik, regjisor. Lindi ne Kukes. Mbaroi Institutin e Larte te Arteve*, me 1972, dega e drames. Filloi pune si regjisor...