Aktorja Violeta Manushi (1926-2007)

Violeta Manushi. Aktore e teatrit. Lindi ne Korce, me 6 mars. Nisi heret aktivizimin e saj ne Levizjen...

Artisti i Merituar Zef Deda (1950)

Zef Deda (1950). Aktor. Lindi ne Shkoder, me 27 korrik. Ka mbaruar Teknikumin e Ndertimit. Qysh 16 vjec...

Aktori Anil Frasheri (1959)

Anil Frasheri lindi me 24-07-1959. Ne vitin 1977 perfundon shkollen e mesme “Petro Nini Luarasi” Nga 1977 deri 1982...

Aktori korçar Spiro Karanxha (1926-2000)

Spiro Karanxha lindi ne 6 shkurt te vitit 1926. I apasionuar pas artit, qe ne bangat e...

Marta Burda, nëna e vërtetë shqiptare që zhvilloi karrierën artistike në...

“Marta Burda ishte një artiste shumë e zonja, një femër që diti të interpretojë në mënyrë mjaft realiste rolet e nënave shqiptare,...

Aktorja Marta Burda (1926-1995)

Marta Burda (1926-1995). Aktore. Lindi ne Korce. Ishte bije e fotografit te njohur Vani Burda. M. Burda qe...

Aktori Ilia Shyti (1929-2003)

Ilia Shyti (1929-2003). Aktor. Lindi ne Lushnje, me 19 korrik. U aktivizua qysh ne radhet partizane e me...

‘Ngrinte sallën në këmbë’, Margarita Xhepa rrëfen historinë e trishtë të...

Anila Dedaj/ Do të kishte dashur që kjo të ishte një nga lojërat më të marra të Pinokut dhe lajmi të mos...

Aktorja Luiza Hajati (1952)

Luiza Hajati (Kryemadhi) lindi në Vlorë më 10 Dhjetor 1952. Më 1971, ajo nis studimet për degën “dramë” në Institutin e Lartë...

Aktori i Teatrit te Gjirokastres Thoma Pesha (1938-2014)

Thoma Pesha (1938-2014). Lindi me 5 shtator 1938 ne fshatin Labove e Madhe ( e Zhapes ). Shkollen...