LATEST ARTICLES

Aktori Met Bega (1946–2015)

Met Bega (1946–2015). Aktor. Lindi ne Tirane, me 7 gusht. Qysh heret u dallua per prirjet e tij...

Aktori Hysen Biza (1920-1993)

Hysen Biza - "Artist i Merituar" (në 25 vjetorin e ndarjes nga jeta) Hysen Biza lindi në qytetin...

Hysen Biza: një “Daj Cen” i rrallë i skenës teatrore

Nga Bardha Nergjoni Aktori që njohu tri kohërat e teatrit dhe estradës, do të shfaqej në...

Aktorja Bukuroshe Kokalari (1940)

Bukuroshe Kokalari Ka lindur ne 5 gusht 1940 dhe konsiderohet nje nga “ikonat” e Teatrit...

Aktori Mina Koxhaku (1950-2013)

Mina Koxhaku (1950-2013). Aktor. Lindi ne Berat, me 1 janar. Pas mbarimit te Institutit te Larte te Arteve,...

Regjisori dhe aktori Mario Ashiku (1939)

Mario Ashiku (1939), Regjisor, aktor, pedagog. Lindi ne Shkoder, me 29 korrik. Kreu studimet ne shkollen e larte...

Nje nga pioneret e kinemase Shqiptare, Hysen Hakani – (1932-2011)

Hysen Hakani (1932-2011). Regjisor filmi. Lindi ne Berat, me 28 korrik. Mbaroi liceun artistik “Jordan Misja” ne degen dramatike (1951) dhe iu...

Aktori Pandi Siku (1949)

Pandi Siku (1949). Aktor. Lindi ne Tirane, me 28 korrik. Pas mbarimit te Institutit te Larte te Arteve* dega...

Aktorja Violeta Manushi (1926-2007)

Violeta Manushi. Aktore e teatrit. Lindi ne Korce, me 6 mars. Nisi heret aktivizimin e saj ne Levizjen...

Artisti i Merituar Zef Deda (1950)

Zef Deda (1950). Aktor. Lindi ne Shkoder, me 27 korrik. Ka mbaruar Teknikumin e Ndertimit. Qysh 16 vjec...