Gjergji Lala ka lindur në 6 dhjetor 1947 është një aktor dhe regjisor i njohur shqiptar. Ka luajtur shumë role në teatër dhe kinematografi. Më i përmenduri është roli i Mihal Gramenos në filmin shqiptar "Liri a vdekje". Ka...
    Petrit Malaj (1961). Aktor, pedagog. Lindi  ne Vlore, me 12 nentor. Mbaroi Institutin e Larte te  Arteve per aktor, me 1983. Punoi si pedagog ne kete institut, me pas u zgjodh dekan ne dy mandate 1998 -2007 e ne...
    Natasha Sela aktore që kryesisht ka luajtur ne role komike. Ka lindur me 2 dhjetor 1952. Ka qene pjesë e teatrit “Bylis” në Fier . Në teatrin e Fierit ka patur një rol tek “Zonja nga qyteti”. Ka qenë...
    Thoma Pesha (1938-2014). Lindi me 5 shtator 1938 ne fshatin Labove e Madhe ( e Zhapes ). Shkollen fillore e mbaroi ne vendlindje, kurse te mesmen teknike ne Vlore. Me kthimin ne Gjirokaster filloi aktivitetin si amator ne estraden...