Perika Gjezi (1949-2010) ka lindur në qytetin e Korçës. Aktivizohet që në moshë shumë të re në trupën e teatrit amator të gjimnazit “Fauat Babani” në drejtimin e regjisorit dhe aktorit të mirënjohur Piro Mani (Artist i Popullit). Në...
    Kadri Roshi (1924-2007).Aktor i shquar. Lindi ne qytetin e Ballshit ,me 4 janar.Qysh dy vjec mbeti jetim nga e ema, kurse 12 vjec nga i ati, i detyruar te kaloje nje femijeri te veshtire ,duke punuar ende i mitur per...
    Mirjana Deti (1952). Aktore. Lindi ne Korce ,me 7 janar .Kreu Institutin e Larte te Artteve *, dega  e drames me  1973, duke mbrojtur diplomen me rolin e Rites ne dramen Mosha e bardhe e Dritero Agollit*, regjisor Mihal...
    Nikolla, Panajoti (1915-1957). Aktor. Lindi  ne Fier me 1 janar. Pas punesh te renda e te rendomta ne moshe ende te njome, u vendos ne Tirane me 1932 dhe me 1937 luajti nje nga rolet kryesore ne pjesen Te...
    Qenan, Toro (1925-1989). Aktor .Lindi ne Tirane ,me 30 dhjetor .Punoi si financier  ne banke per disa vjet, por pasioni per aktrimin e coi ne vitin 1950 prane Teatrit Popullor , *Kreu nderkohe liceun artistik ‘’Jordan Misja ‘’* ne...
    Vani Trako (1923-2009). Ishte dita 7 janar i vitit 1923 dhe në fshatin Boboshticë të rrethit të Korçës do të vinte ne jete Vani Trako. Ishte djali i Thoma dhe Athina Trakos, dhe vëllai i Kratit, Kiços, Ritës dhe...
    Petraq Xhillari (1943-2014). Aktor. Lindi ne Permet, me 11 qershor. Mbaroi shkollen e larte per aktore “Aleksander Moisiu”*, me 1965. Me 1971 filloi pune ne Teatrin Popullor*. Vijoi aty deri me 1994, kur ngriti te parin teater privat ne...
    Veli Rada (1943-2014). Aktor. Lindi ne Tirane, me 23 shkurt. U aktivizua fillimisht ne Levizjen Amatore Teatrore te qytetit. Aftesite e shprehura aktoriale ne fushen e komedise dhe te humorit e cuan vetiu drejt studimeve te larta per aktore...
    Esat Teliti (1950). Regjisor filmi ,skenarist. Lindi ne Kavaje, me 27 dhjetor. Kreu studimet e larta per aktor ne Institutin e Larte te Arteve,1972, dhe po ate vit u emerua ne RTSH. 1974-1975, ndoqi kursin pasuniversitar per regjisure filmi...
    Mimika Luca (1937). Aktore. Lindi ne Gjirokaster, me 24 dhjetor. Fillimisht ishte kercimtare (1951-62), pastsj filloi pune si aktore ne Teatrin  Popullor *deri me 1977, kur shkoi si pedagoge e aktrimit ne Institutin e  Larte te Arteve*. U martua...