Ndricim Xhepa (1957). Aktor. Lindi ne Tirane, me 21 janar. Eshte dajli i “Artistes se Popullit” Margarita Xhepa*. Pas mbarimit te studimeve per aktor ne Institutin e Larte te Arteve*, me 1979, filloi punen si aktor ne Teatrin Kombetar*....
    Ndreke Luca (1927-1993). Aktor, dramaturg. Lindi ne Dukagjin, me 3 shtator. Pasi punoi disa kohe si ushtarak ne aviacion, qysh nga viti 1950 e me tutje, pasioni per artin e aktorit e coi perfundimisht ne Teatrin Popullor*. U martua...
  Ikona e valles shqiptare e humbi betejën me sëmundjen e rëndë. Disa ditë më parë ai bashkë me solisten e parë të Asamblit, Liliana Çingu, morën titullin Nderi i Kombit, një nder i merituar për të dy valltarët. Rexhep ÇELIKU...
    Merita Dabulla ka lindur në 18 Janar 1957 në qytetin e Tiranës. Në vitin 1975 përfundon Liceun Artistik “Jordan Misja” për balet dhe emërohet balerinë në Tiranë dhe fillon punë si balerinë pranë Teatrit të Operës dhe Baletit ku...
    Ligoraq Riza (1951). Lindi ne fshatin Bulgarec te Korçes, me 18 janar. Eshte diplomuar si aktor ne Institutin e Larte te Arteve*, 1973. Deri ne vitin 1975 ka punuar si aktor ne Teatrin e Gjirokastres*, 1976-1988 aktor ne Estraden...
    Zagorka Shuke (Kanefçe) ka lindur ne qytetin e Ohrit Maqedoni ne 14 korrik 1914 dhe eshte ndare nga jeta ne 17 janar te vitit 2000 ne qytetin e Pogradecit. Zagorka Shuke ne moshen 14 vjecare bashke me familjen u...
    Vasil Dilo ka lindur me 13 janar 1956 ne Gjirokaster. Ka mbaruar institutin e larte te Arteve ne vitin 1977 ne degen Drame.Ka punuar aktor ne teatrin e Gjirokastres dhe te Fierit. Ka bere kursin pasuniversitar per drame ne...
    Zehrudin Dokle (1952). Aktor, kritik, regjisor. Lindi ne Kukes. Mbaroi Institutin e Larte te Arteve*, me 1972, dega e drames. Filloi pune si regjisor ne Estraden Profesioniste te Kukesit* dhe vijoi aty deri me 1986. Pas ketij viti ishte...
    Zyliha Miloti (1946). Aktore. Lindi ne Shkoder, me 11janar. Mbaroi liceun artistik’’Jordan Misja ‘’*, me 1965 per aktore dhe nga viti 1967 e ne vijim paraqitet si nje nga aktoret me te suksesshme te Estrades Profesioniste te Shkodres* per...
    Robert Ndrenika (1942). Aktor. Lindi me 10 janar ne Tirane ne kryeqytetin e Shqiperise. Familja e tij eshte nga fshati Vuno i Himares. Pasi kryen shkollën. Ne vitet 1960-1964 studioi per aktor ne shkollen e larte per aktore “Aleksander...