Dhorke Orgocka (1936-2002). Aktore.Lindi ne Korce me 25 tetor. Qe 16 vjece u aktivizua me trupen amatore te Teatrit te Korces si aktore dramatike e komike, si kengetare dhe si valltare. Ishte gruaja e regjisorit dhe aktorit Dhimiter Orgocka....
    Fatbardh Smaja lindi me 2 shtator 1956 ne qytetin e Shkodres. Fatbardh Smaja ka studiuar ne fillore per violincel, e me pas ne shkollen tetevjecare e te mesme klarinete. Me pas ka mbaruar akademine e arteve dega drame ,per...
    Dr. Elida Cangonji Lindur me 31 tetor 1953. Ka perfunduar studimet e larta ne Fakultetin e Mjekesise ne vitin 1977. Per 3 vjet ka punuar si mjeke pediatre ne zonat periferike te tiranes. Pasi kryen specializimin 2 vjecar per psikiatre...
    Vegim Xhani (1940-2017). Aktor. Lindi në tiranë, më 26 qershor 1940.U bë një nga aktorët e mirënjohur të humorit qysh me aktivizimin e tij në Lëvizjen Teatrore Amatore të qytetit të lindjes, prej nga, me 1976, filloi pune si...
    Valentina Kita.(1960). Aktore. Lindur me 26 janar 1960 ne Tirane. Mbaroi studimet per aktore ne Akademine e Arteve me 1983, viti ne te cilin filloi punen si aktore profesioniste ne teatrin “Skampa” te Elbasanit. Ka interpretuar rreth 50 role, nga...
    Lazer Vlashi (1919-2015). Aktor. Lindi ne Durres, me 15 shtator. U aktivizua qysh heret ne Levizjen Teatrore Amatore te qytetit te lindjes. Krahas roleve te meshkujve, ai interpretoi edhe disa role femrash ne vitet ’30 per mungese aktoresh, sikunder...
    Skender Sallaku (1935-2014). Aktor i shquar i humorit. Lindi ne Tirane me 25 janar. Talenti i tij burimor prej aktori komik e coi natyrshem drejt teatrit te varietese dhe ne vitin 1953, gjate kohes qe ishte ushtar, u aktivizua...
Vitore Nino. (1924-2007). Aktore. Lindi ne Shkoder ne 7 shkurt te vitit 1924. Ishte nga te parat aktore femra pjesetare ne themelimin e teatrit “Migjeni” te Shkodres, me 1949, dhe qysh atekohe interpretoi ne skenen e tij mbi 130...
    Besa Imami (1928-2014). Aktore e teatrit. Lindi ne Gjakove te Kosoves, me 8 gusht. Eshte nga te paktat aktore femra e aktiizuar ne Teatrin e Shtetit*, sot Teatri Kombetar, qysh ne vitin 1946, nje vit me pas themelimit te...
    Eglantina lindi në Durrës më 21 janar të vitit 1950. Ka interpretuar në disa filma si, "Duel i heshtur" (1967), "Ngadhënjim mbi vdekjen" (1967), "Lugina e pushkatarëve" (1970), "Yjet e netëve të gjata" (1972), "Zemra që nuk plaken" (1977).   Eglantina...