Artan Imami (1961). Aktor. Lindi ne Tirane, me 11 shkurt 1961. Kreu Institutin e Larte te Arteve, dega dramatike (1983). Pas mbarimit te studimeve u emerua si aktor ne Teatrin Popullor* dhe luajti aty disa role kryesore, deri ne...
    Agim Bajko (1956). Aktor. Lindi ne Tirane, me 10 shkurt. Pas mbarimit te studimeve ne Institutin e larte te Arteve * filloi pune si aktor ne Estraden e Tiranes*, me 1979. Talenti i tij si aktor komik spikati ne...
    Teatri Kombëtar është Jeruzalemi i artit shqiptar. Të tillë e kanë konsideruar artistë të skenës dhe Teatrit Kombëtar të cilët kanë kundërshtuar fort amendimet e bëra në ligjin “Për artin dhe kulturën”. Të organizuar në Sindikatën e Artistëve të...
    Ahmet Pasha (1948). Aktor i teatrit. Lindi ne Kukes, me 7 shkurt. Kreu studimet e larta ne Institutin e Larte te Arteve*, me 1970, dhe fill me pas punoi si aktor ne Teatrin Popullor* ku vijon edhe sot. Ka...
    Lazër Filipi lindur më 7 shkurt të vitit 1921 në Shirq të Shkodrës dhe u nda nga jeta me 16 dhjetor te vitit 2016. Jeta e gjerë kulturore e qytetit të Shkodrës do të bëjnë që ai të dashurohet...
    Mevlan Shanaj (1945). Regjisor, aktor, producent, Mjeshter i madh, artist i merituar, profesor dega e filmit në Universitetin Arteve Tirane, lindi më 7 shkurt të vitit 1945. Është prezantuar për publikun si aktor, regjisor në kinema dhe televizion, dhe si...
    Xhemil Tagani (1945). Aktor. Lindi ne Tirane, me 6 shkurt. Mbaroi Institutin e Larte te Arteve*, dega e drames, me 1968 dhe fill me pas punoi si aktor ne Teatrin Popullor* derisa doli ne pension. Luajti mjaft role te...
    Liza Laska (1926-2014). Aktore. Lindi ne Vlore, me 6 shkurt. Qysh ne rini u dallua per talentin e saj dhe me 1946 filloi pune ne Teatrin Popullor* ne Tirane: me pas shkoi ne Korce, ku ishte aktore themeluese e...
    Tano Banushi (1927-1993). Aktor. Lindi ne Shkoder, me 4 shkurt. I ati i tij, Lluka, ishte nder bejtexhinjte dhe humoristet e njohur te qytetit. Fillimet ne fushen e humorit si aktor komik i ka qysh ne vitet e Luftes...
    Naun Shundi. 1959 Shkurt 3 – Lindi ne Tirane. 1977 – Diplomohet "regjisor" ne shkollen e Mesme te Kultures. 1983 – Diplomohet "aktor" ne Institutin e Larte te Arteve (sot Akademia e Arteve). Emerohet "aktor" ne Teatrin Kombetar. 1985 –...