Naim Frasheri (1923-1975). Aktor i shquar. Lindi ne Leskovik, me 15 gusht, nga nje dere e fisme atdhetaresh e dijetaresh. Qysh nxenes ne Gjimnazin e Tiranes, me 1943, u aktivizua si amator ne pergatitjen e shfaqjes se drames Vilhelm...
    Todi Thanasi ka lindur në 17 shkurt të vitit 1930 në qytetin e Durrësit dhe është ndarë nga jeta në vitin 1982. Në teatër Todi Thanasi ka marrë pjesë gati në të gjitha pjesët e vëna në skenë nga...
    Arqile Lipe (1949). Aktor. Lindi në Fier më 17 Shkurt. Spikati qysh në Lëvizjen Amatore të qytetit, por profilin e tij artistik e konsolidoi ne Estradën e Fierit*, qysh kur u emërua aty si aktor profesionist në vitin1971. Ka një...
    Antoneta Papapavli lindi në Përmet më 17 shkurt të vitit 1938, dhe u nda nga jeta më 15 shtator të vitit 2013,... ishtë aktore e njohur shqiptare. Sëmundja nga e cila vuajti prej vitesh i mori jetën, por nuk...
    Niko Kanxheri (1947).Aktor ,regjisor, pedagog. Lindi ne Tirane ,me 17 shkurt. Mbaroi Institutin e Larte te Arteve, *dega e drames, me 1969. Fillimisht punoi ne “Radio Tirana,”ne programet e radiodramave nen titullin “Teatri ne mikrofon,” ku u perkujdes per...
    Dhimiter Jano (1945-2005). Aktor. Lindi ne Fier ne 12 dhjetor 1945. Mbaroi Institutin e Larte te Arteve per aktor ne vitin 1972 dhe fill me pas u emerua ne teatrin “Bylis” te Fierit. Luajti aty mbi 50 role, filluar...
    Hysen Bashhysa. Lindur ne Durres me 16.09.1947. Lindur ne nje familje te thjeshte me nje baba tregtar. Pas perfundimit te ciklit te ulet dhe te mesem arsimor, nis studimet ne inxhinierine mekanike. Njekohesisht aktivizohej si aktor amator ne shfaqjet...
    Vasil Goda (1943). Aktor. Lindi ne Vlore, me 15 shkurt. Eshte nder aktoret themelues te teatrit “Petro Marko” te Vlores, ne vitin 1962. Mbaroi Institutin e Larte te Arteve* per aktor, ne vitin 1967. Ka realizuar mbi 90 role,...
    Behije (Çela) Levonja. (1925-1999). Aktore e teatrit. Ka lindur ne fshatin Xibrake te rrethit te Lushnjes, me 16 mars. Luajti per here te pare me 1937 ne pjesen Zonja Piret. Pas ardhjes ne Tirane me 1938, punoi si kengetare...
    Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Radios. UNESCO ka shpallur këtë festë për të promovuar radion dhe të gjitha mundësitë që ajo ofron. 13 shkurti është zgjedhur pasi në këtë datë, në vitin 1946, Radio e Kombeve të Bashkuara ka...