Violeta Manushi. Aktore e teatrit. Lindi ne Korce, me 6 mars. Nisi heret aktivizimin e saj ne Levizjen Amatore. Roli i saj i pare, sado qe episodik, ishte ai ne dramen Akimi te...
Zef Deda (1950). Aktor. Lindi ne Shkoder, me 27 korrik. Ka mbaruar Teknikumin e Ndertimit. Qysh 16 vjec u aktivizua ne estraden e hidrocentralit te Vahut te Dejes drejtuar nga Gjosho Vasia*. Ne...
Anil Frasheri lindi me 24-07-1959. Ne vitin 1977 perfundon shkollen e mesme “Petro Nini Luarasi” Nga 1977 deri 1982 ndoqi studimet ne Institutin e Lart te Areteve ku dhe eshte dipllomuar ne Degen E...
Spiro Karanxha lindi ne 6 shkurt te vitit 1926. I apasionuar pas artit, qe ne bangat e shkolles mbas clirimit aktivizohet me grupet e teatrit amator. Regjisori Dhimiter Trajce, e terheq ne...
“Marta Burda ishte një artiste shumë e zonja, një femër që diti të interpretojë në mënyrë mjaft realiste rolet e nënave shqiptare, një grua shumë e bukur, e për më tepër një aktore që nuk u shkëput...
Marta Burda (1926-1995). Aktore. Lindi ne Korce. Ishte bije e fotografit te njohur Vani Burda. M. Burda qe nga aktoret themeluese te Teatrit te Shtetit*, me 1945. Luajti aty ne disa drama si...
Ilia Shyti (1929-2003). Aktor. Lindi ne Lushnje, me 19 korrik. U aktivizua qysh ne radhet partizane e me pas, ne vitet 1944-1950, me Levizjen Amatore Teatrore te qytetit te lindjes ku edhe punoi...
Anila Dedaj/ Do të kishte dashur që kjo të ishte një nga lojërat më të marra të Pinokut dhe lajmi të mos ishte i vërtetë… “E ëmbla Evë, si ike kaq shpejt”, përsërit Margarita Xhepa e pikëlluar...
Luiza Hajati (Kryemadhi) lindi në Vlorë më 10 Dhjetor 1952. Më 1971, ajo nis studimet për degën “dramë” në Institutin e Lartë të Arteve , të cilat i përfundon me sukses më 1975 dhe po në atë...
Thoma Pesha (1938-2014). Lindi me 5 shtator 1938 ne fshatin Labove e Madhe ( e Zhapes ). Shkollen fillore e mbaroi ne vendlindje, kurse te mesmen teknike ne Vlore. Me kthimin ne Gjirokaster...