FIMI “MALET ME BLERIM MBULUAR” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

“MALET ME BLERIM MBULUAR”, P; Kinostudioja ‘Shqiperia E Re ’,Tirane, 1971.S; Dhimiter Anagnosti; R; Dhimiter Anagnosti; O; Faruk Basha; Pi; Namik Prizreni; M; Limos Dizdari; Z; Koco Tollko; Pk; Astrit Tota; Rm; Irena Spaiu; Arm; Androniqi Vangjeli; Ao; Bardhyl Martiniani; Nd; Arif Matjani; N; Astrit Sinani; Pir; Skender Batku, Petrit Omeri; D; Spiro Metalino; Di; Rifat Teqja.

A; Yllka Mujo ( Lilo Labja); Timo Flloko ( Kabo Dalipi); Viktor Zhusti (Jaho Cani) ; Kadri Roshi – Am – (Safa Ymeri); Vangjush (Furxhi Peliceli); Agim Mujo ( Zeneli); Mevlan Shanaj  (Birce); Vangjel Heba  – Am – (Aliu) ; Ferial Mecule (Gruaja E Safait); Birce Hasko, Bernard Kokalari, Myqerem Ferra, Liza Hasko, Niko Kanxheri, Kristaq Kola.

 

 

Partizanet jane ne prite. Gjermanet trasportojne trupa dhe armatime per disa operacione spastrimi qe qane ndermare  ne ate zone. Fillon beteja. Ne zjarrin e luftes, kur plumbat e armikut korrin nga cdo ane, partizania Lilo Labja plagoset ne kenbe. Grupi i vogel partizan qe shoqeron Lilon eshte i detyruar te ndjeke spitalin partizan qe eshte evokuar per shkak te ardhjes te gjermaneve .

Rruga i shpie ne nje shtepi te vecuar fshati prej nga degjohen kenge. Marrin vesh qe behet dasem. Ardhja e grupit i shtyn ngjarjen me tej. Safait te zotit te shtepise, nuk i mbushet mendja qe mali eshte vend per vajza. Ai perpiqet ta meshiroje Lilon e plagosur. Ata i kerkojne nje njeri qe ti shpjere te kryetari i keshillit , por Safai nuk i pergjigjet. Bircja dhendri niset per te kryetari i keshillit se bashku me kabon.

Ikja e dhendrit  ngjall diskutime. Midis te ftuarve ndodhet edhe zoti Ali., nje ballist i maskuar. Aty i cirret maska dhe i del fytyra e vertete . dasma prishet. dhendri niset me partizanet. shirat e shumte kane fryre lumin . Ura eshte e zene nga gjermanet. Vetem nje vendim i guximshem mund ta shpetoje Lilon. Partizani Jaho s’e mban vendi. Liloja per te eshte me shume se nje shoqe partizane. Ai eshte disi i rrembyer . Lufta kerkon guxim , por dhe mendje te kthjellet. Kaboja propozon zgjidhjen dhe  si komandant i njesitit mer mbi vete barren me te rende.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here