FILMI “ZONJA NGA QYTETI”

9

 

 

P:Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane, 1976. S: Ruzhdi Pulaha: R: Piro Milkani: O: Lionel Konomi: Pi: Arben Basha: M: Agim Krajka: Z: Asim Raxhimi: Mo: Androniqi Vangjeli: D: Josif Kromidha: Di: Ferdinand Deda.

A: Violeta Manushi – AP – (Ollga): Raimonda Bulku (Meli): Stavri Shkurti (sekretari): Pandi Raidhi – AP – (Bako): Yllka Mujo (Shpresa): Piro Kita (Bujari): Sotiraq Bratko (Tirka): Vasillaq Vangjeli (skulptori, Koci):,

Filmi u realizua me ndihmen e kooperativisteve te rrethit te Pogradecit.

Meli ka mbaruar studimet per ndihmesmjeke dhe eshte emeruar ne fshatin Marene. Ollga, e ema, ben cmos qe ta rregulloje me pune ne qytet. Kur e sheh se eshte e pamundur, vendos ta shoqeroje te bijen, e bindur se kjo s’do te zgjase shume.

Nderkohe qe fillon leterkembimin me miqte dhe farefisin per te rregulluar nje dhender ne qytet, midis Melit e Bujarit, mesuesit te shkolles se fshatit, lind nje miqesi e paster.

Konceptet konservatore te Ollges krijojne situate komike. Realiteti i marredhenieve te reja e bind Ollgen per poziten e saj qesharake dhe e sheron.

Regjisori dhe interpretuesja e rolit kryesor, Violeta Manushi, moren medalje ne Festivalin e II te Filmit Shqiptar, 1977.

 

 

 

SHARE

9 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here