FILMI “ZEVENDESI I GRAVE” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1987. S: Kastriot Mahilaj; R: Fehmi Hoshafi; O: Mihal Rama; Pi: Azis Karalliu; M: Agim Krajka – AM -; Z: Koco Tollko;  RM: Nadja Karamani, Miranda Ohri; AR: Esat Bermena, Sefer Pema; Re: Ndoc Papleka; AO: Artan Lipivani, Ramazan Bekteshi; Ad: J. Zoto; Pek: Sabri Basha, Mark Gjoni; Pg: Liliana Tesho, Rakip Malaj; Pk: Riza Oparaku; Md: Ilir Skenderi; Mo: Miranda Ohri; Zh: Nina Harito; N: Vladimir Lila; ko: Eremlxhilda Mazreku; Ilir Demalia; re: I. Jorgji; D: Vasil Karsella; Di: Ferdinand Deda – AM –.

 

A: Mirush Kabashi – AM – (Maku); Aleko Prodani (drejtori Miti); Rabie Hyka (Drita); Birce Hasko (shefi); Xhulieta Kulla (gruaja e drejtorit); Viktor Gjoka (Malo); Marta Burda – AM – (nena e Markut); Fadil Hasa (magazinieri); Ingrid Mukeli (Anila); Dhurata Sefa (shoqe zyre); Dashuri Lloti (shoqe zyre); Matilda Gigani (shoqe zyre); Suela Konjari (shoqe zyre); Ali Dauti (xha Llazi); Dhimiter Mara (nje nenpunes).

Ne episode: N. Nova, S. Hoti, F. Plaku, D. Gjata, M. Hoxha, D. Pelingu, V. Xharali, A. Paca.

Ne realizimin e filmit ndihmuan punonjesit e Uzines Mekanike Bujqesore ne Durres.

Maku vuan shpirterisht sepse nuk ka mundur te gjeje akoma vendin e vet ne pune e shoqeri. Ai fillon te kuptoje se vetem duke “shpetuar” nga mbrojtja qe i ben drejtori i ndermarrjes, i cili perpiqet ta mbaje “nen sqetull” dhe duke u bere i dobishem per shoqerine, mund te afirmoje personalitetin e vet.

Ai fillon te kuptoje se duke zevendesuar gjithmone gra te profesioneve te ndryshme qe marrin lejen e lindjes eshte nje ofendim dhe pa asnje te ardhme per jeten e tij prandaj lufton me kembengulje per te kryer detyrat qe i caktohen edhe ne sektore me te veshtire per t’i treguar tutorit te vet se eshte i dobishem dhe vajzes qe dashuron se mund t’i dale ne krye cdo pune.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here