FILMI “ZEMRA QE NUK PLAKEN” – VIDEO – NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P:Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane, 1977. S: Bashkim Hoxha: R: Esat Ibro, Esat Mysliu: O: Faruk Basha: Pi: Arben Basha: M: Cesk Zadeja: Z: Fahri Jukniu: Mo: Perihan Mato: D: Arif Matjani: Di: Ferdinand Deda – AM –.

 

A: Esat Oktrova – AM – (Azemi): Violeta Manushi – AP – (e shoqja e Azemit): Kadri Roshi – AP – (pensionist): Sabaudin Borde (oficer): Sotiraq Bratko (shoferi i ri): Gjon Vata (pensionist): Eglantina Kume (mesuese Donika): Llambi Kacani (Petriti): Drita Haxhiraj (nusja e Petritit): Piro Vesho.

 

Xha Azemi sapo ka leshuar timonin nga duart. E ka pritur si shok te pandare tridhjete vjet. Megjithese eshte mbledhur gjithe kolektivi per t’i uruar pensionin, ai e ndien veten te merzitur. I duket se eshte shkeputur pergjithmone nga jeta.

Me shoket e moshes se tij ai gjen forca per t’u marre me pune shoqerore.

Keshtu veteranet te perkrahur edhe nga organizata e Frontit, nisin aksiionet vullnetare dhe punen per edukimin klasor revolucionar te brezit te ri .Ata e ndiejne veten pjesetare aktive te shoqerise .

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here