FILMI “ZAMBAKET E BARDHE” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: RTSH – Tirane, 1983. S: Vangjush Ziko: R: Ilir Bega: O: Muharrem Kondo, Gasper Shllaku: Pi: Zaim Elezi: M: Ferdinand Deda – AM – : Z: Kristaq Kristo: Mo: Pandora Bega: G: Eleni Toroveci: AR: Sefer Pema: AO: Fatmir Cepani: N: Nikolin Gjoni, Shkelqim Shahaj: Red: Vangjel Leka: Mag: Fatmir Leli: D: Jorgji Lole: Di: Ferdinand Deda – AM –

Ne realizimin e filmit ndihmoi Instituti i Larte Bujqesor ne Tirane. K: Aqif Dabulla, Agrikol Germenji.

 

 

A: Flutura Godo (Luljeta): Vangjel Agora (Jetnori): Reshat Arbana – AM – (pedagog Petriti): Ilia Shyti (profesor Luani): Mimika Luca, (Drita – sekretare partie): Shkelqim Daja (Rolandi): Merita Zoto (Mimoza): Drita Haxhiraj (laborantja): Ilirian Aliu (student): Enver Dauti – AM – (kooperativist): Luan Qerimi (babai i Luljetes): Bilbil Kasmi (agronomi): Kristaq Papa ( drejtori i Institutit): Mimoza Bushati (studente): Marjana Kondi (brigadiere): Xhafer Xhafa (kooperativist).

 

Disa studente te Institutit te larte Bujqesor merren me pune shkencore.

Luljeta dhe Jetnori jane nga studentet me te mire te Institutit. Ata jane miqesuar dhe e duan njeri-tjetrin. Por, ndersa Jetnori ka zgjedhur nje teme qe ka vlera praktike, Luljeta ka ndermarre nje studim te guximshem: te eksperimentoje ne fushen e hidroponise nje studim qe kerkon njohuri te thella shkencore dhe analiza te shumta laboratorike me lende radioaktive. Nje studim i tille deri me sot nuk ishte marre, prandaj lindin dyshime.

Per te penguar eksperimentimet e Luljetes pedagog Petriti e ndonje tjeter dalin me argumenitn se nuk mund te futemi ne nje fushe te panjohur, pa perspektive.

Me kete mendim pajtohet edhe Jetnori. Marredheniet e tyre ftohen. Rolandi, nje student tjeter, do te perfitoje nga largimi i Jetnorit, prandaj perkrah Luljeten.

Luljeta eshte e vendosur dhe nuk heq dore edhe kur pedagog Petriti e ndalon te merret me analizat n elaborator. E prekur ne seder nga pedagog Petriti ajo ne nje cast vendos te largohet nga Instituti, por pedagog Luani i jep kuraje dhe i krijon mundesine per te vazhdaur analizat.

Me vullnet, pasion dhe seriozitet shkencor Luljeta e perfundon eksperimentin.

Jetnori e kupton gabimin. Ata shkojne se bashku ne fshat per te filluar zbatimin praktik te studimit te Jetnorit.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here