FILMI “VRASJE NE GJUETI” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1987. S: Neshat Tozaj; R: Kujtim Cashku; O: Vangjush Valla; M: Hajg Zaharjan; Pi: Ilia Xhokaxhi; Z: Spiro Konduri; RM: Shazie Kapoli; Pk: Ylli Beqiri; G: Ylli Muca; AR: Shkelqim Daja, Flamur Metushi; AO: Vladimir Marko; Nd: V. Karalliu; Ad: Astrit Sula; Md: Hasan Luzi; Pek: Mentor Muca; Pi; Luftar Brace; Zh: Nina Harito; N: Besim Hoxha; ko: Ermelxhilda Mazreku; re: Kujtim Beqiri; D: Klement Rrota; Di: Ferdinand Deda – AM –.

Vangjush Valla u nderua me cmimin “Aleksander Moisiu” 1988 per punen e operacionit. Drejtori i filmit Klement Rrota u nderua me cmimin “per pune te mire organizative” ne Festivalin VIII te Filmit Artistik Shqiptar.

 

A: Robert Ndrenika – AM – (Aleko); Bujar Lako – AM – (Ferdinandi); Timo Flloko – AM – (Arjani); Guliem Radoja – AM – (Pertefi); Thimi Filipi – AM – (xha Llazi); Roza Anagnosti – AM – (Neta, gruaja e Alekos); Rajmonda Bulku (Lida, gruaja e Arjanit); Violeta Dede (gruaja e Ferdinandit); Gezim Kame (hetuesi); Nefail Piraniqi (shoferi); Frederik Zhilla (inxhinier shpimi); Andi Qinami (Eni, djali i Pertefit) etj.

 

Kater shoke, miq te ngushte, dalin per gjah. Aksidentalisht njer prej tyre godet shokun dhe e vret… Hetimet fillojne menjehere, ndersa fajtori fshihet, por pa mundur t’ia fshehe krimin vetvetes. Zhvillohet nje lufte psikologjike ne ndergjgjen e tij dhe ne ate te dy shokeve te tjere,lufte qe perfshin dhe pjestaret te tjere te familjeve te tyre e te shoqerise. Kush eshte autori i krimit? Ne film jepet njeriu perballe ndergjegjes, perballe proves se burrerise per te pohuar te veteten.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here