FILMI “VITET E PARA” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re “, Tirane, 1965. S: Fatmir Gjata; R: Kristaq Dhamo; O: Piro Milkani; Pi: Ksenofon Dilo; M: Nikolla Zoraqi;  Z: Xhevat Behri; RM: Vitori Celi; AR: Kristo Jorgji, Fehmi Hoshafi; Red: Peci Dado; OD: Petraq Lubonja; Pk: Shyqyri Sako; G: Llukan Bushi;  Nd: Spiro Metalino; Pek: Azis Karalliu, Astrit Tota ; Mo: Marika Vila;  N: Ramazan Bekteshi; Pir: Skender Batku; D: Todi Bozo;  Di: Ferdinand Deda.

Filmi u nderua me Cmimin e Republikes te Klasit II per regjine.

 

A: Piro Mani ( Stavri Lara); Sander Prosi ( Abdyl Sharra); Margarita Xhepa ( Zyraka); Ilia Shyti ( inxhinier Mborja ); Pandi Raidhi ( Kasemi); Skender Plasari ( ekskavatoristi); Spiro Urumi ( Fulci ); Bexhet Nelku ( Aleksi ); Todi Thanasi ( ing . Minga ); Marie Kraja ( nena e Stavrit ); Mihal Stefa (mesuesi ); Thimi Filipi ( sekretari i Partise ); Violeta Manushi ( Lonevica ); Jani Riza ( Dalipi); Donika Minga ( Vera ); Dhimiter Pecani , Tonin Konci, Ndrek Prela, Kristo Jorgji, Lazer Vlashi, Stavri Shkurti, Vangjush Grabocka, E. Plaku, N. Shedollari, I . Zyma etj.

 

Nje kamion ecen neper xhadene me gropa ku duken gjurmet e liftes qe sapo ka mbaruar. Ne karroceri eshte partizani  komunist Stavri Lara., qe po kthehet ne qytetin e lindjes . Diku larg qytetit , kamjoni ndalet. Keneta e fryer nga ujrat e lumit qe derdhen ne te , ka rrembyer uren e perkohshme. Stavri nuk mund te prse. Me ndimen e nje fshatari, ai kalon ne anen tjeter.

Ish –partizani Stavri Lara , qe dihej i vrare , arrin ne shtepi . Ate e presin me mall e dashuri , por ….. Rina e dashura eshte martuar. Per Stavrin nis nje jete e re. Ai eshte plot force dhe energji. Prtia e cakton sekretar te komitetit te Partise ne kantjerin e madh te kenetes qe do te thahet.

Ne kantjer vijne nijra njeres plot endra dhe vendosmeri. Hari Fulci, perfaqesues i imperializmit amerikan , ve ne levizje agjentet e tij  per ta sabotuar me cdo kusht kete veper te madhe  te pushtetit popullor. Inxhinieret Abdi Sharra e Vasil Minga dhe  spiunia e rafinuar Zyraka bejne c’eshte e mundur per te thyer vullnetin e njerezve. Por te gjitha keto nuk i  mposhten. Vullnetaret  punojne me heroizem. Stavri Lara eshte ne balle . Ai udheheq me shembullin e tij .Ne kete aksion gjen rrugen  e tij te vertete inxhinjeri atdhetar Mbroja, qe e do punen dhe popullin e vet. Kjo e lidh ate me komunistet, te te cilet sheh bijte e vertete te ketij populli te vuajtur e te varfer , qe luftojne per te ardhmen e ndritur te atdheut . Harri Fulci terbohet nga suksesi ne ndertimin e vepres , prandaj vendos qe ura dhe dig ate hidhen ne ere . por sabotatoret I bejne hesapet pa  popullin. …

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here