FILMI “TRE VETE KAPERCEJNE MALIN” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1988. S: Naum Prifti, Valter File; R: Besim Kurti; O: Pellumb Panariti; Pi: Astrit Tota; M: Maksim Shehu; Z: Koco Tollko; RM: Elda Budini; Pk: Vjollca Liza; G: Fatos Rrudha; AR: Artur Gorishti, Llazi Serbo; AO: Ened Tufa; Nd: Nexhmi Backa; Pek: Sh. Dauti; Baftiar Sefa; Mo: Shazie Kapoli; Zh: Majlinda Seiti; Ad: Jani Zoto; N: Milanov Mullai; ko: Emerxhilda Mazreku; re: K. Coku; D: Edmond Xhumari; Di: Ferdinadnd Deda – AM –.

 

A: Piro Malaveci (Vangjeli); Ilia Shyti – AM –(Xhevati); Taulant Godaj (Simo); Petraq Xhillari (Ropi); Petrika Gjezi (Jani Kripa); Spiro Petromilo (Spiro);  Simon Bitri (kryetari i Keshillit); Shpetim Shmili (Qazimi); Marko Bitraku (Kasemi); Pandi Siku (Kico, vellai i Vangjelit); Hatiqet Bendo (nena e Simos); Antoneta Fishta (vajza e Kicos); Eduard Cela (komisari); Ndrek Shkejzi (nje fshatar); Enver Dauti – AM – (nje fshatar); Petrit Reci (officer Italian).

 

Si gjithe vendi gjate pushtimit edhe banoret e nje fshati vuajne nen territorin e eger te pushtuesit si dhe nga rrenimi ekonomik. Per te dale nga kjo gjendje e rende ekonomike, disa fshatare, merren me transportimin e mallrave kontrabande jashte kufijve duke u sherbyer keshtu kontrabandisteve e ne te njejten kohe duke u bere perhere e me teper pengese per levizjen Antifashiste Nacionalclirimtare.    Duke kaluar caste te veshtira gjate veprimtarise se tyre ne sherbim te kontrabandisteve, ku ndodhin edhe ngjarje tragjike, keta njerez qe skamja i ka cuar ne ate rruge, e kuptojne gradualisht se ajo eshte nje pune e pandershme dhe gjejne forca q eta braktisin plotesisht ate.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here