FILMI “TOKA JONE” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane, 1964. S:Peci Dado; R: Hysen Hakani; O:Dhimiter Anagnosti; Pi:Grigor Ikonomi; M:Cesk Zadeja; Z: Koco Tollku; OD: Saim Kokona; RM: Irena Harito; AR:Fehim Hoshafi; PK:Shyqyri Sako;  G:Llazar Knuti; Llukan Bllushi; Nd:Teodor Siliqi; Ad: Arif Matjani; N: Beqir Vaqari; Pir: Skender Batku; PD: Azis Karalliu; Bu: Astrit Tota; MD: Mark Shllaku; Ko: Androniqi Vangjeli; Te: Lavdi Fortuzi; AZ: Loni Progri; F: Kolec Daija; D: Shyqyri Behri ; Di: Simon Gjoni; B: Gezim Kaceli.

 

A: Mario Ashiko(Leka); Marie Logoreci (Lokja); Loro Kovaci (Tuc Maku); Vangjel Heba (Murrashi); Roza Xhuxha ( Filja); Luixhina Leka ( Mara ); Gaqo Spiro ( Meti); Qemal Mehmeti ( Vata); Ndoc Sheldija ( Gjin Bardhi ); Enver Dauti ( Bardhoku ); Tef Pali ( Pali); Mihal Stfa (mullisi); Besim Levonja ( roja); Lazer Vlashi (prifti ); Luan Qerimi ( cubi); R. Neushati, Cesk Vuksani, Qenan Toro, Zef Makashi, Ilia Shyti, Neki Shkabo, Xhevat Sherezi,V. Peci,Seit Boshnjaku.

 

Shume hidherime kane provuar ne jeten e tyre Filja, Murrashi dhe Leka. Nje dore mizore u vrau babane dhe i ndau per se gjalli nga Lokja nena e tyre e mire. Jetimet u rriten argate te pronari shpirtkazem Tuc Maku.

Kaluan vitet dhe Murrashi doli partisan, luftoi per te ndryshuar kete jete , per nje bote te re. Kohet ndryshuan. Pushteti i ri eshte i vegjelise, Tuc Maku  sillet mire me Leke Gjoken sepse nuhat gjemen. Para se te shpallet ligji i Reformes Agrare , ai e ben Leke Gjoken si bi rte tij dhe i jep toke e bageti. Mendon se keshtu do  te mund te mbaje nje pjese te pasurise dhe te fshihet nen hijen e fshatit te varfer.

Gezimi I Lekes nuk zgjat shume. Ligji e shproneson Tic Makun. Toka e tij, duke perfshire edhe ato qe i dha Lekes, do t’u ndahen fshatareve. Leka do te marre 50 dynyme toke, por eshte i pakenaqur. Ngjarjet marin nje drejtim tjeter .Ne fshat vjen Murrashi me mendime te reja. Ai bisedon me te vellane. Prapa te gjitha  fatkeqesive qendron edhe dore e Tuc Makut. Rruga perms se ciles Leka arrin te kuptoje te verteten  eshte e gjate dhe e dhimbshme. Tuci eshte vrases  i babait te tyre, ai i ka ndare nga nena ,ai vret Murrashin.

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here