FILMI “TELEFONI I NJE MENGJESI” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1987. S: Nasi Lera; R: Ibarhim Muca – AM -; Kristaq Mitro – AM -; O: Bardhyl Martiniani; Pi: Shyqyri Sako; M: Thoma Simaku; Z: Vangjel Leka; RM: Elsa Bushati; Red: Natasha Lako; Pk: Vjollca Liza (Dylgjeri); PG: Durim Naziri; AR: Edmond Topi, Artan Minarolli; AO: Vladimir Marko, Viktor Sharko; Nd: N. Karalliu; Pek: Vladimir Bizhga; Mo: J. Jakobini; Zh: Nina Harito; N: Muhamet Zemblaku; Ko: Drita Kolpeja; re: Robert Gjoncaj; D: Marko Panajoti; Ko: Shyqyri Skenderi; Di: Eno Koco – AM –.

Nasi Lera u nderua me cmimin “Aleksander Moisiu” per skenarin ne vitin 1988.

 

A: Bujar Lako – AM – (Nestori drejtor ferme); Ndricim Xhepa (Neritani); Bujar Asqeriu (Astriti); Marjeta Ljarja (Marjana); Vasjan Lame (Mevlani); Agim Shuke (Dhimitri); Mirush Kabashi – AM – (Kujtimi); Nertila Koka (Liria); Vangjel Heba – AM – (Shefi); Violeta Manushi – AP – (banakierja); Tinka Kurti – AP – (nena); Luan Qerimi – AM – (Andrea) Fitnete Tico (motra e Neritanit).

 

Nje ze i panjohur i flet Neritanit pertej receptorit te telefonit te redaksise. Me kete ze do te bashkohen me vone dhe disa zera te tjera per ta detyruar ate te heqe dore nga botimi ne gazete i nje artikulli kritik.

Deri ne zgjidhjen e konfliktit qe i lind me drejtorin e fermes, te cilin e kritikon me shkrim per raportimin e shifrave fictive, konflikt ne et cilin perzihen edhe shoke te Neritanit, te aferm te tij dhe te drejtorit, ngjarjet zhvillohen ne tension dhe nxjerrin ne pah figuren e gazetarit te ndershem, qe kritikon me force dukurite negative dhe mbron me kembengulje te verteten,

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here