FILMI “TE SHOH NE SY” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: RTSH, Tirane 1985. S: Nasi Lera; R: Mevlan Shanaj – AM -; O: Pali Kuke – AM -; Pi: Mithat Cuadari; M: Aleksander Lalo; Z: Bardhyl Xhani; Mo: Klaudio Sheldija, Milena Panajoti; G: Edmond Lako; N: Nikolin Gjoni, Fatmir Mema, D: Jorgji Lole; Di: Ferdinand Dede – AM –.

 

A: Arben Imami (Gjergji), Elvira Diamanti (Diana), Sotiraq Bratko (Nesti); Birce Hasko (Andrea); Stavri Shkurti – AM – (Drejtori); Agim Shuke (n/ kryetari); Panajot Pano (Selimi); Ilir Hunci (ish-burri i Dianes); Karafil Shena; Aurela Hyseni; Gezim Rudi; Mimika Luca; Shpresa Berdellima; Ilir Hunçi; Ketrin Gjonçaj etj.

 

Ne qender te filmit eshte Gjergj Morava qe sapo ka mbaruar universitetin dhe fillon pune si merceolog. Filmi zhvillohet ne dy linja: ne marredheniet intime Gjergji – Diana, nje mjeke ish e fejuar, si dhe marredheniet ne mjediset shoqerore ku ata punojne. Ndiejme se si Gjergji, ne kete stad te burrerimit te tij, ndeshet si me konceptet e partnereve karrieriste dhe intrigante dhe me te dashuren e tij te perfolur per vete rrethanat ne te cilat gjendet Diana. Personazhet negative si Nesti, Andrea etj, arrijne te intrigojne dhe per njefare kohe Gjergji peson goditje te cilat shume shpejt, ne saje te karakterit te tij te forte dhe te perkrahjes se shokeve te tij te ndershem, arrin t’i kaperceje. Edhe marredheniet e tij me Dianen kane fund optimist.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here