FILMI “STREHA E RE” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P:Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane, 1977. S: Teodor Laco: R: Spartak Pecani, Vladimir Kasa: O: Pellumb Kallfa: Pi: Astrit Tota: M: Josif Minga: Z: Xhevat Behri: Mo: Atalanta Pasko: D: Viktor Hykollari: Di: Rifat Teqja.

A: Pandi Raidhi – AP – (Loni): Sulejman Pitarka – AM – (xha Gano): Thimi Filipi (kryetari): Vangjel Grabocka – AM – (Rushani): Halim Agimi (Bido): Yllka Xhaferi (Verka): Piro Kita (agronomi): Tatjana Radoja (Ledja): Dhimitra Plasari (vullnetare): Llambi Kacani (vullnetar): Perika Gjezi (vullnetar), Luftar Pajo (Braho): Besnik Kasa (ndihmestraktorist): Jani Riza (Shabani).

Filmi trajton kryesisht problemin e sigurimit te bukes ne nje fshat malor te quajtur Mesmal. Lufta kembengulese e vete fshatareve dhe ndihma e vullnetareve te rinj, qe kane ardhur nga qyteti per te jetuar e punuar pergjithmone ne fshat, bejne qe te thyhet koncepti se ne zonat malore nuk mund te prodhohet buka.

Ne film zhvillohet edhe linja e dashurise se paster te Bidos, traktoristit, me Verken. Midis prindereve te tyre forca e zakonit ka lene gjurme te thella. Krushqia qe pergatit i ati i Verkes nuk mund t’i qendroje forces se mendimit te ri.

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here