FILMI “SKETERE 43” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

 

P: Kinostudio “Shqiperia e re”, Tirane, 1980. S: Bashkim Shehu; R: Rikard Ljarja – AM –; O: Saim Kokona; Pi: Naimk Prizreni – PM –; M: Zef Coba; Re: Vath Koreshi; N: Hysen Milla; D: Hanxhi Dersha; Di: Ferdinand Deda – AM –.

 

 

A: Agim Qiriaqi (profesori); Birce Hasko (Syrjai); Piro Qiqi (piktori); Dini Hila (Hekuarni); Xhevdet Ferri (Ariani); Violeta Dede (Shpresa); Arjana Dosti (Mira); Sheri Mita (Espozito); Mario Ashiku (Pariani); Ferdinand Radi (kapiteni); Jorgaq Tushe (mjeku); Ndrek Shkejzi (zoti Kico); Leka Slefa (De Magistris) etj.

Ne xhirimin e filmit ndihmuan repartet ushtarake te Ministrise se Mbrojtjes Popullore.

 

 

  1. S: Mbas kesaj date filmi u hoq menjehere nga qarkullimi per arsye se autori i skenarit Bashkim Shehu, djali i kryeministrit te vrare Mehmet Shehu, u denua dhe u internua.

Nje revolte ne nje sketerre fashiste, nje kamp perqendrimi ne vitin 1943. Te burgosurit, organizojne rezistence kunder metodave barbare, krimit e terrorit qe perdorin fashist per te thyer vullnetin, per shkombetarizimin e shqiptareve dhe uljen e dinjitetit te tyre njerezor.

Detyrat kryesore te te revoltuarve jane mbajtja e panderprere e lidhjeve me gjendjen jashte telave te kampit te perqendrimit, mbajtja lart e moralit te te burgoserve, forcimi i solidaritetit dhe kompaktesite midis tyre, demaskimi i tradhtareve dhe veglave te pushtuesve dhe mbi te gjitha, forcimi i besimit ne fitoren e aferme. Para vendosmerise, moralit te larte dhe qendrueshmerise te te burgosurve, deshtojne planet e komandantit te kampit. Kjo revote ben qe te shkaterrohet kjo sketerre fashiste.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here