FILMI “SHTIGJE TE LUFTES” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1974. S: Safet Kurti, Skender Plasari: R: Piro Milkani: O: Faruk Basha: Pi: Myrteza Fushekati: M: Kujtim Laro: Z: Koco Tollko: RM: Krisanthi Kotmilo: Red: Kico Blushi: PK: Alush Shima: AR: Saimir Kumbaro, Esat Musliu: G: Llukan Bushi: AO: Aleksander Kasneci, Beqir Vaqari: Nd: Nuri Metani: Pir: Skender Batku: Mo: Andromaqi Vangjeli: N: Muhamet Zemblaku: Pek: Fisnik Pulaj: MD: Muhamet Derhemi: D: Haxhi Dersha: Di: Rifat Teqja.

 

A: Timo Flloko (Kanani): Robert Ndrenika (Shabani): Petrika Gjezi (komisari): Ndrek Luca (oficeri i ballist): Pandi Raidhi (babai i Shabanit): Rikard Ljarja (Rrema): Niko Kanxheri (i deleguari i qarkorit): Minella Borova (studenti): Gulielm Radoja (fotografisti): Birce Hasko (partisan): Elida Cangonji (mesuesja): Florilda Manushi (e fejuara e Kananit): Albert Verria (Jani Ferra): Liza Laska (nena e Rremes): Sander Prosi (gjenerali): Myqerem Shtylla, B. Emini, Z. Grapshi, D. Llukaci, R. Radi, Gj. Teta, T. Shehu, H. Zyberi, M. Stefa, R. Bele, A. Kardhashi, B. Rada, S. Juniku, V. Xhani, Xh. Xhafa, E. Bukri, H. Fico, Z. Bushati, A. Fishta, I. Kurti.

 

Peza hyri ne histori si vendi ku u be bashkimi i popullit rreth Fronit Nacionalclirimtar dhe ku u hodhen themelet e pushtetit popullor te udhehequr nga Partia Komuniste e Shqiperise. Armiku perpiqet ta nenshtroje kete vater te rendesishme te luftes partizane, te percaje Frontin dhe te asgjesoje keshillat nacionalclirimtare. Ne keto caste te renda, komunistet vihen ne ballet e situates. Populli me besim te thelle ne vijen e Partise, hidhet ne lufte. Komisari, Kanani, kryetari i keshillit, Shabani, etj., jane nga bijte me te devotshem te tij. Hakmarrja popullore  eshte  e  pameshirshme.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here