FILMI “SHPRESA” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1988. S: Dhimiter Xhuvani; R: Eduard Makri; O: Saim Kokona – AM –;  Pi: Fisnik Pulaj; M: Zef Coba; Z: Koco Tollko; RM: Mimoza Nano; Re: Ndoc Papleka; Pk: Durim Neziri; G: Durim Neziri, Gazmend Jasa; AR: Armand Xhuli, Andon Koja; AO: Artan Lipivani, Reiz Cico; Nd: Naim Distafa; Ad: Agron Halilaj; Md: Isa Shehu; Pek: Mentor Muca, Sabri Basha; Mo: Shazie Kapoli; N: Hysen Milla; re: Agim Kllojka; ko: A. Duci; Xhirimet nen uje: Xhemal Mato; D: Teodor Siliqi; Di: Eno Koco – AM –.

Ndihmuan punonjesit e kantierit detar te Durresit.

 

A: Matilda Makoci (Shpresa);  Eduard Makri (Piro); Myzafer Ziflaj (Hamiti); Drita Pelingu – AM – (nena e Piros); Qenan Toro (babai i Piros); Albana Mici (Motra e Piros); Mina Koxhaku (brigadier Vasili); Pandi Siku (Niko); Margarita Makri (Tefta, e shoqja e Nikos) Edmond Budina (kryeinxhinieri, Leka); Shpresa Miluka (Hatlija); Jetmira Dusha (Drita, e shoqja e Vasilit).

Ne episode: M. Poka; B. Kasmi; M. Shoshi; K. Jakova; A. Konaj; S. Zajmi; M. Bregu; A. Llazani;

 

Shpresa eshte nje vajze e re e cila ne jete ka patur dramen e saj. Kjo ka bere qe deri diku ajo te humbase besimin ne vetvete, t’u shmanget njerezve dhe te mos besoje shume. Por shpirti i saj i paster kerkon qe te mos sakrifikoje gjate pjesen tjeter te jetes per hir te gabimeve ne vitet e para te rinise. Keshtu ajo, duke vuajtur shpirterisht dramen e saj, ne lufte me mentalitetet e disa njerezve, perballon veshtiresi dhe ze vendin qe meriton ne pune, jete dhe shoqeri.

 

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here