FILMI “SHPELLA E PIRATEVE” – VIDEO NGA AKTORET SHQIPTARE

0

 

P: Kinostudioja “Shqiperia e Re”, Tirane 1990. S: Eduard Makri, Ndoc Papleka; R: Eduard Makri; O: Saim Kokona – AM – ; Pi: Shyqyri Sako – PM –; M: Zef Coba; Z: Flora Uka; RM: Atalanta Pasko; G: Fatos Rudha; Pk: Mina Zaka; Pek: Sabri Basha, Agim Sefa; AR: Artur Gorishti, Andon Koja; AO: Reis Cico; Nd: Sefer Pema; Ad: Arben Vehbiu; Zh: Nina Andoni; N: Ziaudin Cuci; Md: Ilir Skenderi; D: Qiriako Bullano; Di: Ermir Krantja – AM –.

 

A: Donald Kokona (Iliri); Yllka Mujo (Eva); Vasjan Lame (Martini); Fitim Makashi (Niko Dabo); Altin Velaj (Bato); Gerti Ferra (Lelo); Enledi Luzati (Flutura); Tafilika (Jani); Amoela Boshnjaku; (Borana); Luan Qerimi – AM – (Gjon Baba); Arben Marko (Gjin Biri); Elona Mile (e bukura e detit); Mehdi Malkaj (babai i Lelos); Bajram Dosti (kontrabandisti).

 

Pese femije vendosin te bejne nje udhetim me barke ne “Shpellen e Pirateve” qe ndodhet ne bregdetin afer fshatit te tyre, nis nje udhetim plot me peripeci dhe te papritura. Ne shpelle ata gjejne nje liber te lashte ku eshte shkruar historia e kesaj shpelle dhe e se Bukeres se Detit. Me pas dy kontrabandiste u vjedhin varken dhe ata mbeten ne shpelle nga e cila mund te largohet vetem me varke. Si do t’u vije filli? Si do t’u veje filli? A do te mund te largohen dhe si do t’u pergjigjen prinderve dhe gjithe fshatit qe ka dale t’i kerkoje? Ne film trajtohen kontradikta midis dy brezave dhe i behet apel shoqerise per nje kthim te vemendjes nga femijet.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here